keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mummon mökki

Tätä en ole tainnut edes vanhan blogini puolella esitellä vaikka tämänkin olen tehnyt jo varmaan 2-3 vuotta sitten. Mutta nyt täällä sen esittelen. Eli tein isäni äidille ja isäni isälle tälläisen mummon mökin joululahjaksi. Mutta, koska molemmat ovat nyt taivaissa tämä päätyi sitten takaisin minulle. Kuvat otin yhtenä kesäkuun päivänä ulkona, kun aurinko paistoi. Se paistoi vaan vähän liiankin kuumasti joten nopeasti vain nappasin kuvat ja äkkiä takaisin sisälle. Tämän takia kaikki kuvat eivät ehkä kaikista parhaimpia ole, mutta pari kuvaa kyllä onnistuivat oikein hyvin.
Koko mökki. Sivulta ei nyt tullut kuvaa otettua, mutta eipä se niin erikoinen sieltä ollutkaan. Vain pahvista leikattuja suikaleita jotka maalattu punaisiksi ja liimattu vierekkäin jotta saisin puuseinän näköisen.
   Eli tämä on nyt ehkä sitten se eteinen, koska ulko-ovi on tuo oikea ovi ja siinä sen vieressä naulakko jossa talvitakki, ja oven edessä on tietenkin matto johon voi jalkansa pyyhkiä. Ovet eivät avaudu ja ne ovat vain pahvia jotka liimasin tuohon. Koko "mökki" on tehty ihan van pahvilaatikkoon josta leikkasin tuon "katon" irti ja leikkasin puoliksi ja liimasin tuolla tavalla. Nojatuoliin löysin silloin ohjeen jostain, mutta, koska tämän valmistumisesta on niin kauan niin en enää muista mistä. Ja tuo viltti tuolin nojalla on neulottu virkkuulangasta. Ja se on ihanan pehmeä! Neuloin aina 5 oikeaa ja 5 nurjaa ja aina 5 kerrosta näin ennenkuin aloitin sitten 5 nurjaa ja 5 oikeata.., jotta sain neliöitä jotka näyttävät vähän erilaisilta.
   Tuon pöydän päällisistä ei myöskään tullut kuvaa otettua (se kirotun aurinko sai unohtamaan kaiken! :D). Mutta siinä päällä on joku lehti jossa kannessa joulupukin kuva ja vieressä pelti jossa sydämenmuotoisia joulupipareita, jotka on tehty fimo-massasta.
   Takan yläpuolella taulu jossa on joulukuusi. Ja takan päällä on pieni tulitikkuaski, joka on tehty muistaakseni Marian printillä.
Takka lähikuvassa. Takka on tehty ihan pahvista. Sisustan "tiilet" on ihan maalattua paperia. Takan reunoja hieman pastelliliiduilla (vai mitähän ne nyt oli?) sotkin saadakseni hieman sen näköistä, että takkaa olisi käytetty ja vähän värjäytynyt. Myös takan sisälle puhaltelin hieman samaa mustaa pastelliliitua. Tässä hommassa muistan väsänneeni ihmeelliset "suojat" kasvoille, koska se pastelliliitu pöly olisi muuten ollut kaikki naamallani. Puut tuolla ovat ihan jonkun puun oksia jotka vain halkaisin ja liimailin vähän lomittain päällekäin.
  Tuo takan suojus on ihan muovia jostain paketista ja siihen liimalla muodostelin vähän jotain kuviota ja reunoille värjäsin rajat sellaisella ikkuna(kalvo)värillä. Mikäköhän niidenkin nimi nyt oli? Tämänkin idean ja ohjeen jostakin muistan bonganneeni, mutta aikaa on jo sen verran kauan etten muista mistä.
  Takan vieressä nuo välineet (kai niilläkin viralliset nimet on?). Ne on ihan jotain metallisen tomaattimurskatuubin pakettia ja cocktail tikkua ja maalattu mustaksi. Tosin tuo musta näyttää hieman irtoilleen tuosta metallista tehdystä osasta...
  Ja tässä kuvassa näkee kuinka tuon pahvilaatikon pohjassa ollut tuommoiset "kohokkeet" ja siksi tuo lattia vähän aaltoilee. :D
Ja takan vieressä on tuo kangas niin se on siivous"komero". Tässä kuvassa näette sen siivouskomerone sisustan. Eli tuommoinen astia, joka on tehty paperista ja jostain konvehtirasiasta. Astina sisällä on olevinaan pyyhe, siivousrätti ja mikrokuituliina. Ja tuo keltainen hökötys on olevinaan pesuainepullo. Vain aika naurettavan näköinen. :D Ja tietenkin moppi. Aika aneeminen siivouskomero, mutta tämähän on olevinaan mökki.
  Tässä kuvassa myös näkyy yksi noiden ovien "sarana". Eli ihan helmi, joka maalattu harmaaksi ja liimattu oven viereen.
Valkoisen pöydän alla olevan laatikon sisältö nyt tässä. Ei tuosta hirveästi näe, koska se aurinko. :/ Mutta alhaalta vasemmalta alkaen: vanha kirje, kaula- ja rannekoru, itsenäisyyspäivä-kynttilä, nukke, valokuva-albumi ja todistus.
  Valokuva-albumissa on ihan pieniä kuviakin, vaikka ei niistä paljoa selvää saa. Mutta vanhoja ihan oikeita tämän roomboxin saaneiden henkilöiden kuvia. Koneelle skannattuna, pienennettynä ja sitten tulostettuna ja liimattuna tuohon albumiin.
   Nuken pää on helmi johon pienillä tusseilla piirretty kasvot. Vartalo ihan rautalankaa ja vaatteet kangasta. Hiukset lankaa ja jaloissa myös kangasta.

Elikkäs tämmöinen. Tarkkaa päivää en muista milloin tämän olen tehnyt, mutta ainakin pari vuotta sitten. Syynä etten tästä kuvia ole aikaisemmin julkaissut voi olla se, että unohdin ottaa kuvat ennen kuin boxin annoin ja siellä sitten kännykällä otettiin muutama kuva, mutta kännykän kameralla ei hirveän hyviä kuvia tullut. Joten se vähän jäi.

Translation:
I made this roombox for my dad's mom and dad's dad but because they are in the heaven, this roombox came back to me. I took these photos outside but the sun was very hot so I took photos so fast that I forgot to take some closer photos.
   Doors can't be opened. There are winter jacket next to the door and carpet in front of the door. I did that armchair with tutorial what I found but I don't remember where I found that tutorial. Also a fireplace cover, a matchbox are done with tutorials.
  Behind the fabric is clening cupboard. But there isn't mutch stuff in it.
  And contents of the box is a letter, necklace and bracelet, a candle, a doll, a photo album, and school sertificate.

1 kommentti: