sunnuntai 12. elokuuta 2012

Viimeisten lomapäivien tuotokset

Tänään on viimeinen päivä kesälomaani. Huomisesta lähtien pitäisi taas jaksaa raahautua sinne koulun penkille. Tässä tällä viikolla keksin aloittaa tekemään muutamaa rannekorua. Ja halusin ne nimenomaan ensimmäiseksi päiväksi käteeni.
    Ideoita niihin etsin pitkin nettiä muutaman päivän ja matkan varrella huomasin ideoiden muuttuvan moneen otteeseen. Aina, kun keksin, että 'noin voisi tehdä', niin sitten tulikin vastaan se ongelma, että 'millaisia helmiä voisin käyttää', koska varastoni ovat aika suppeat tai 'millaisen lukon siihen teen'.

Teema näihin koruihin oli SHINee. Koska halusin tehdä korut joissa lukee kaikkien jäsenien nimet sekä bändin nimi, päädyin tekemään näistä hieman bändiin sopivat.
   Bändin jäsenien tyylistä päätin hyödyntää värikkään, mutta joskus hillityn sekä ainutlaatuisuuden.
   Käytin kahden tyylisiä helmiä ja kaikkiin helmiin käsin - pensselin ja mustan akryylimaalin avulla - taiteilin yksinkertaiset kirjaimet.
   Koruja on kolmenlaisia, koska helmet eivät olisi riittäneet kaikkiin ja, koska halusin kokeilla uusia tekniikoita.
Kuvaa ylhäältä päin, kun kaikki korut ovat kädessäni. Kaikki nimet eivät näy kokonaan, muttä niissä lukee vasemmalta alkaen: Minho, Key, Onew, Taemin, Jonghyun, SHINee. Kolme korua päätin tehdä helpolla tavalla. Eli pujottelin helmiä ohueen kuminauhaan ja tein solmun.
Ja sivulta. Tässä näkee hyvin, että noista ketjullisista koruista tuli vähän liian isoja.
SHINee-nimellä oleva koru on ainoa laatuaan. Tuota mitä tein tuohon alkuun niin en sen nimeä muista, mutta täältä katsoin mallia. Tuolla tyylillä olin jo tekemässä, mutta tuon malliset helmet eivät pysyneet niin, että kirjaimet olisi kaikki näkynyt samalla puolella, joten suunnittelin vähän oman tyylisen. Ja, koska halusin sekä alkuun että loppuun tuota kuviota, niin helmien alle tein aina pienen pätkän ihan perussolmuja ja aina vain, kun tarpeeksi pitkä solmujono oli, jotta helmi mahtuu siihen, sen jälkeen tein solmun niin, että tuo keskellä menevä lanka jää sinne väliin.
Nämä kolmea nimeä taiteilin tälläisiin hieman erilaisiin helmiin. Ja, koska nämä ovat littania ja näissä on vain yksi reikä, päätin liimata ne pitkän pähkäilyn jälkeen ketjuihin.
   Tässä kuvassa näkyy lähempää nuo lukot. Ne ovat nyt kyllä näkyvästi esillä, koska minulla oli vain kultaisia lukkoja, mutta ei se haittaa. Yritin keksiä piilolukon, mutta se suunnitelma menikin ihan pieleen. Ja, koska minulla oli vain kaksi Tiimarista ostettua lukkoa jäljellä, kävin koko askartelu varastoni läpi ja löysin kuin löysinkin yhden lukon vielä! Mutta erilaisen.
Ja näin päätin nämä helmet liimata kiinni ketjuihin. Älkää välittäkö, että tuossa vaaleanpunaisessa näkyy lankaa ja liima klönttejä. Koska nappasin kuvan ja tajusin, että siinä oli vielä viimeistelyt tekemättä ja, kun leikkelin ja revin nuo irti ja otin uudestaan kuvia kamera päättikin olla tarkentamatta, vaikka monta kertaa yritin. Ja tämä oli onnistunein ja selvin otos, joten ajattelin, että laitan silti tämän.

Tänään ei nyt kaikki ole ihan putkeen mennyt. Johtuneeko siitä, että viimeinen lomapäivä. Ja kaikki yrittävät saada minut valmistautumaan turhautumiseen, joka vain pahenee, kun koulu alkaa. Koska tietää, että silloin aika jää vähälle, kun koulusta pääsee ja koulussa turhautuu kaikkeen ja kotona, jos nyt ei jotain koulu asiaa saakaan aikaiseksi ekalla tai toisella yrittämällä.
   Tämä kone on kyllä päättänyt olla toimimatta yhteistyössä minun kanssani jo kauan aikaa ja tänään oli taas sellainen päivä. Onneksi uusi kone on jo matkalla.
    Yritin näitä korujakin saada kuvattua, mutta ei, kun muutama päättikin hajota ja sitten piti aloittaa korjaus työt.
  Näitä kuvia yritin sadaa muokattua ja hiiri sekä paint päättivät etteivät nekään halua tehdä yhteistyötä kanssani. Patterin vaihdon jälkeen hiiri alkoi toimia ja paintin kanssa tappelun jälkeen photoshop oli kyllä yhteistyö haluinen.

Translation:
I did these bracelets this week. I tried a few different techniques. The theme of these bracelets is SHINee.


6 kommenttia:

 1. Ihanat korut ja kiva idea!

  VastaaPoista
 2. Hei :) Toivon että vastaat tähän viestiin, vaikka saattaakin mennä väärälle ihmiselle. teitkös sie joskus sellaisen (itsetekemän) TVD:stä tutun kaulakorun, jonka näkee muunmuassa Elenalla kaulassa, ja nyt tarkoitan sitä rautayrttiä korua. Muistelin että joku tuolta sivuilta sen oli tehnyt mutten muista kuka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt. (vastasin kyllä jo blogiisi)

   Poista
  2. Oih. Mukava kuulla 8) Olisi mahtavaa saada hyviä ohjeita sen tekemiseen itse. Olihan mulla aitokin mutta se meni rikki ja harmittaa niin pahasti. En vielä viitti tilata uutta, ja olisi kiva sellainen oma tekoinen. Vielä kysymys; Teetkö niitä toisille?

   Poista
  3. Jenna, sitten, kun kuvan siitä postaan niin voin laittaa hieman selostusta siihen. (edellisessä blogissani niin jo tein, mutta sitä ei enää näe) Nyt en ainakaan ehdi muille tekemään, koska minulla on niin paljon muutakin tekemistä. Keväälle se menisi, jos silloinkaan ehtii. :)

   Poista
  4. Ookei :) Kiitoksia :)

   Poista