lauantai 22. syyskuuta 2012

Keittiö & kurkitus

Tänään päästään vierailulle keittiöön. Keittiöstä puuttuu vielä lavuaari, jääkaappi ja muutama kaappi. Ja kattoon kattolistat, ynnä kaikki muut. Mutta niinhän jokainen huone on vielä hieman kesken.Nukkekodin avautuvassa osassa on tälläinen pieni sivupöytä. Pöydän olen itse tehnyt balsasta, viilusta ja sorvauksista, jopa laatikot aukeavat. Olen aika ylpeä tähän, koska yleensä en jaksa mitään hieman pitkä tekoisempaa tehdä. Onhan tämäkin joissain kohtia jonneen suuntaan vino, mutta aika hyvä on.
   Hortensiat tein itse Marjatan ohjeella, tällä. Vaasi on tehty niin, että ensin kiedoin kukkien varret tiukasti toisiinsa, kierittelin maalarinteippiä sopivan paksuiseksi, jonka jälkeen muutamaan kertaan maalasin valkoisella ja lopuksi vielä sillä lakalla maalasin jolla fimosta tehtyjä töitä lakataan.
   Sininen lautanen on sellainen pullon korkin tiiviste sen päällä leipä minun tekemäni fimosta ja kanamuna on Mirjalta.
   Purkit olen tehnyt kartongista ja etiketit paperista, kannet ovat neppareita. Purkkien takana on leivontakirja, jonka olen saanut joulukalenterista.
  Seinällä oleva taulu on minun tekemäni tuikkukynttilän kiposta ja rautalangasta. Ikkunalaudalla on pieni virkkaamani hattu.Tässä näkyy, että nuo laatikot lähtevät auki. Pieni puurolautanen pilkistää purkkien takaa ja se on itse tekemäni. Jostain pienistä helmistä, jotka sekoitettu liimaan ja kuivuttua maalattu valkoisella.
   Toisessa avonaisessa laatikossa näkyy balsasta tekemiäni ruokailuvälineitä, ei ne mitenkään erityisen kauniita ole.Kokonais kuvaa keittiöstä.Pöytä on ihan vain balsaa. Olen sen itse tehnyt. Aika heiveröinenhän se on, koska pelkkää balsaa, mutta siitä tuli ihan nätti. Tuolit olen ostanut markkinoilta. Matto on muistaakseni Tiinalta.
   Kannun ostin Mirjalta markkinoilta. Lautaset ovat Tiinan upeata työtä. Vaalean olen ostanut häneltä ja tuo jossa on hieman mustaa, olen sen voittanut.
   Lautasten alla olevat liinat olen tehnyt itse kankaasta ja kirjonut reunoihin pientä viivaa.Pöydällä olevat kukat olen itse tehnyt. Samalla tavalla, kun eteisen kukat. Maljakko on ostettu Larissalta.Pöydän yläpuolella seinässä on tämä kello. Olen tämän ostanut markkinoilta. Viisarit muuten ihan oikeasti liikkuvat, kun niitä liikuttaa.Pöytää vastapäätä on tämä apupöytä. Olen tämän tehnyt itse balsasta. Apupöydän alta tulee esiin fimosta tekemäni kissojen ruokakupit.
  Alahyllyllä oikealla olevassa oranssissa astiassa on minun tekemiäni sipuleita fimosta. Patakinnas on joulukalenterista. Raastimen olen tehnyt rautalangasta ja tuikkukynttilän kiposta. Hampurilainen on ostettu Johannalta.Apupöydän päällä olevassa Wooperilta ostetussa kulhossa on Mirjan tekemiä hedelmiä. Kulhon vieressä/takana on Mirkalta ostamani puuhaarukka sekä pieni muffinssi-/leivontavuoka. Leikkuualusta on oma tekemäni, taas balsasta. Sen päällä oleva veitsi on oma tekemäni balsasta ja pahvista, juurekset ja vihannekset ovat jälleen Mirjan tekemiä. Ensimmäinen käsipyyherulla ja -teline ovat minun tekemiäni ja kauniimman näköinen (omani takana) on joulukalenterista. Jauhopussi, sokeripurkki ja kahvipussit olen ostanut Leealta markkinoilta. Pieni suklaakakku (todellakin oikea paikka sille :D) on oma tekemäni ja suklaalevy taas saatu.Apupöydän yläpuolella on tämä pyyheteline/naulakko. Itse hylly on tehty balsasta. Liinaan/verhoon olen itse kirjonnut pienen kuvan. Hyllyn päällä on paketti jossa on itse maalaamiani kaakeleita. Muuten näistä olisi tulossa keittiöön kaakelit, mutta olen kadottanut ne loput.Takaseinällä on tällainen hökötys. Sen pitäisi toimia nukekkodin uunina/hellana, mutta se ei oikein taida tähän taloon sovi. Mutta saa nyt mennä sen aikaa kunnes teen kunnon hellan/uunin.
   Tämä on tehty sellaisesta kukkasienestä ja balsasta. Kattilat olen itse tehnyt. (näihinkin löytyy ohje edellisestä blogistani, kunhan ehdin sen tänne siirtämään) Yhdessä kattilassa on perunoita jotka jälleen ovat Mirjan tekemiä. Kasarin olen saanut joulukalenterista. Pannunalustan olen itse tehnyt jäätelötikusta, langasta ja sellaisista minikaakeleista. Tee-/kahvipannun "huppu" on saatu joulukalenterista. Ruusuastia on ostettua valmis astiastoa. Hieman takana näkyy piirakkaa, jonka olen voittanut. Tavaroiden alla näkyy hieman tuota peltiä, jonka olen ostanut markkinoilta Hannalta.Tämä on ostettu markkinoilta.Tämän päällä on vasemmalta alkaen: Marian printeistä tehty kahvipaketti, itse piirtelemäni ja rakentamani kahvipaketti, valmis tölkki jotain, valmis lasikippo jossa suklaapaloja, kaksi pulloa rypsiöljyä, kolme pulloa erilaisia juomia.
   Kaapissa kaikki paitsi ruusumukit ja -lautanen ovat Wooperilta ostettuja.Tasolla oleva pullo on silmätippa pullo, hillopurkki on saatu joulukalenterista, sinappituubi ostettu markkinoilta Leealta. Suklaakakku (taas oikea paikka kakulle :D) ja marjat heinän korressa ovat Mirjalta. Astia jossa lukee ''BREAD'' on ostettu markkinoilta.
   Toisessa laatikossa on tomaatit, jotka nekin Mirjalta ostettuja. Pienemmässä laatikossa on haarukat, veitset ja lusikat. Täytyisi vähän laatikkoa tuunata, jotta aterimet pysyisivät järjestyksessä.Keskimmäisessä laatikossa on vähän "hienompia" aterimia ja alimmassa laatikossa Wooperilta ostettuja lautasia.Lautaset on ostettua valmistavaraa, niiden pällä oleva astia ostettu markkinoilta. Oikean puoleisen pinon kaksi alinta vuokaa ovat Wooperilta ostettuja, kaksi päällimäistä kulhoa ovat Mirkalta ostettuja.

Vielä kurkistus seuraavaan kohteeseen: olohuoneeseen.

Toivottavasti viihdyit tämän kertaisellakin vierailulla. Seuraavaksi mennään siis olohuoneeseen jossa tuossa pari kurkistus kuvaa.
   Pahoittelen, että osa tavaroiden/asioiden nimeämisistä ovat outoja, mutta jostain syystä oli näköjään taas sellainen hetki etteivät ajatukset oikein pysyneet tässä asiassa vaan lähtivät poukkoilemaan jonnekin ihan muualle.
   Jos tiedät jonkun esineen tekijän jota en maininnut nimellä, niin voit sen kommenteissa ilmoittaa jotta saan sen tähän laitettua. Mutta en nyt jaksa jokaisen vuoden jokaista joulukalenteriluukkua käydä läpi ja sitten etsiä tekijä tai jokaisen vuoden markkina ostoksia ja sitten etsiä, että kukahan se tekijä oli. Joten voit ilmoittaa sen minulle. :)

Translation:
Today I let you visit in my dollhouse's kitchen. Again there was lots of things what I have done, bought and received.
  Last two pictures let you peek to my dollhouse's livingroom.

1 kommentti:

  1. Keittiössähän on jo paljon kaikkea tarpeellista. Kukat ovat söpöjä maljakossa.

    VastaaPoista