torstai 13. syyskuuta 2012

Ohje - teepussit.

Päätin teille kuvien kera laittaa ohjeen miten tehdä teepusseja nukkekotiin, ihan oikeista teepusseista. Teepusseja on tietenkin useita eri tyylisiä, mutta tässä yhdellä tyylillä tehtynä. Kannattaa katsoa oikeasta teepussista mallia mikäli on epäselvää miten tämä nyt menee. Toivottavasti teille selviää miten tämä menee. En välttämättä osaa selittää tätä niin selvästi, mutta siksi otin mahdollisimman monta kuvaa, selventämään teille.


 Tarvitset:
Teepussin, pienet sakset, lankaa, pienen puutikun, pihdit, liimaa, pienen astian


1. Purkaa teepussi. Irrota niitti, avaa teepussi kuten kuvassa ja tyhjennä teepussin sisältö pieneen astiaan (itse laitoin tuikkukynttilän kippoon, koska sellainen sillä hetkellä tuosta vierestä löytyi)


2. Leikkaa teepussin reunasta suikale (voit leikata samantien koko pituudelta), joka on leveydeltään suunnilleen sen kokoinen, kun haluat valmiin teepussin leveyden olevan. Huom. leikkaa pitkältä sivulta, eli suikaleen toinen reuna on suljettu.


3. Leikkaa jo leikkaamastasi suikaleesta (tässä en sitä vielä ole kokonaan irti leikannut, kuten kuvasta huomaa) kaksi kertaa sen kokoinen pala, kun valmis teepussisi on, mutta huom. jätä muutama milli taitto lisää.


4. Nyt alkaa teepussin liimaus. Yritin kuvittaa tämän, koska tätä on ehkä hieman vaikea selittää, ainakin minusta. Piirtelin vähän paintilla kuvaan viivoja. Aloitetaan: (vasemmalta oikealle:)
a. avaa lyhyempi suikale, jonka juuri leikkasit isommasta suikaleesta. Musta viiva kuvaa keskikohtaa ja punaiset kohtia joista sinun tulee suikaleesi taittaa vielä. Eli molemmat sivut taitetaan niin, että niiden reunat osuvat keskelle (huom. mutta toisessa sivussa menee hieman yli keskirajan jotta saat liimattua sivut yhteen).
b. eli toisessa näet, että nuo sivut on taitettu keskelle.
c. laita liimaa toisen "siivekkeen" reunaan.
d. paina toinen "siiveke" toisen päälle, työnnä puutikku näiden "siivekkeiden" liima kohdan alle ja paina. (huom. siksi puutikku, koska muuten liima ottaa kiinni toiseen sivuun ja et pysty täyttämään teepussia).
e. sinulla on liimattu teepussi.


5. Teepussin taitteluun seuraavaksi. Tässäkin toivon, että kuva auttaa enemmän, kun selitykseni.
a. taita liimattu suikaleesi kahtia. Saat v-muodon.
b. nyt taita jo kertaalleen taitettu teepussisi vielä kerran. Taita niin, että sinulle jää tuo v-muoto sisälle. Saat nyt w-muodon.
c. sinulla on nyt tämä taittelu valmis. Sinulla pitäisi olla w-muotoinen teepussi.
 
 


6. Purista varovasti teepussia sormiesi välissä jotta saat yläreunat enemmän auki, pystyäksesi täyttämään sen.


Laita hieman oikean teepussin sisältöä tämän pienen teepussin molempiin puoliin. Huom. älä kuitenkaan liikaa, koska muuten et saa suljettua teepussiasi.7. Nyt kiinni liimamista.
1. taita teepussin yläreuna niin, että siihen jää v-muoto ja liimaa ne.
2. taita pääty kerran näiden juuri taittamiesi ja liimamiesi päälle. Keltaiset (keltainen) viivat näyttävät mistä taitat.
3. valmis taiteltu teepussi.


8. Leikkaa aidon teepussisi etiketistä pieni neliön muutoinen pala, jonka reunoista voit leikata pienet palat pois saadaksesi samanlaiset kulmat kuin etiketissä. Leikkaa ompelulangasta pala, joka menee teepussisi ympäri ja on vielä pari millimetriä pidempi. Ja liimaa jo leikkaamasi neliö kiinni langan pätkän toiseen päähän.


9. Tässä kuvitettu ohje siitä miten tuon langan kierität teepussisi ympäri. Laita liimaa langan vapaaseen päähän ja paina se kiinni teepussin yläreunaan. (kannattaa laittaa tuohon jonne taittelut olet tehnyt, jotta taittelut menevät piiloon) Kieritä kerran teepussisi ympäri ja laita liimaa aloituskohtaan ja paina etiketti päälle.


10. Ja vielä, jos haluat tehdä tuollaisen pussin teepusseillesi (jokaiselle oman) niin tässä siihen. Tämänkin voit tehdä teepussisi pussista (mikäli teepusseissasi sellainen on). Hyvin yksinkertainen. Leikkaat suikaleen, jonka jaat kolmeen osaan. Kahteen yhtä pitkään osaan ja yhteen pienempään (josta tulee läppä). Laita liimaa reunoihin ja taittele. Itse vielä kynsillä painelin noihin reunoihin vähä "painaumaa", minkälainen oikeissa teepussin pusseissakin on. Tällä saa myös vähän sitä näkyä, että pussin sisällä olisi jotakin.


Voit myös jonkun teepussisi etiketin jättää noin auki, etkä kieritä sitä teepussin ympäri. Tässä valmiit teepussit. Eri näköisiähän ne kaikki ovat.

Toivottavasti tästä olisi edes vähän apua, jos haluaisit tehdä mini teepussin.

Translation:
Here is tutorial for making miniature teabags. I hope you can understand the idea from these pictures. Because if I start to tell this in my bad English, you might not understand a word. You can try to understand the idea when you watch real teabag.
What you need for doing this:
teabag, small scissors, yarn, small wooden stick, glue, small bowl, tweezers.

3 kommenttia:

  1. Kiitokset vinkistä, kohan saan joskus talon valmiiks, niin pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla itsekin joskus. Kuvat kertovat todellakin enenmmän kuin sanat ja selventävät asiaa.

    VastaaPoista
  3. Kokeilkaa ihmeessä Helena ja Tuikku. Hyvä, että kuvat sentään selventävät. :)

    VastaaPoista