lauantai 6. lokakuuta 2012

Rautayrttikoru

Olen tämän jo alkuvuodesta tehnyt ja edellisessä blogissani julkaissut. Mutta siellä ei enää näy, joten julkaisen tänne uudelleen kuvaa.
   Yritin etsiä joskus muokkaamaani kuvaa tästä johon olin piirrellyt viivoja eri väreillä helpottamaan selostusta, mutta jonnekin olen sen kadottanut (varmaan unohtunut koneen vaihdossa jonnekin edellisen koneen uumeniin) ja yritin muokata uudelleen, mutta uudempi versio paintista (juu, käytän paintia, koska taitoni eivät minkään elektroniikan käytössä ole hyvät) ei suostunu toimimaan juuri niin kuin haluaisin. Ehkä selostuksesta saa jotain selvää.
Tämän tapainen koru oli Elenalla Vampyyripäiväkirjojen 1., 2. ja 3. kaudella. En kyllä tiedä pitäisikö tätä kutsua Elenan rautayrttikoruksi (hän sai sen Stefanilta) vai Rebekahin (hän sai sen aikoja sitten, mutta kadotettuaan sen Stefan löysi sen), vaiko Estherin (hänen tämä oli alun alkujaan) rautayrttikoruksi.
   Etsin mahdollisimman monta kuvaa korusta ja muokkailin kaikki yhteen kuvaan ja tehdessäni tätä katsoin niistä kuvista mallia.
   Tämä on fimo-massasta tehty, mutta punainen on on avaimenperästä joku pieni osa. Ketju on eri korusta tähän otettu.

Ja sitä selostusta, kai tästä saa jonkin selvän:
1. Sekoittelin sopivan sävyn fimo-massoista. Olen kyllä yhä sitä mieltä ettei väri ole miellyttävä. Pyörittelin pallon, lyttäsin ja aloin muotoilla. Tästä tuli kyllä ihan liian lättänä, mutta tämä olikin vain eka kokeilu.
2. Tein hieman pohjaa isomman lättänän levyn. Asetin levyn varovasti pohjan päälle ja hammastikulla varovasti piirtelin sopivan kuvion. Otin levyn pois ja leikkasin palan irti. Tämän jälkeen painoin palan pohjan päälle ja hieman muokkailin. (näette suunnilleen keskellä, että on pieni "kohouma" tuollaista muotoa)
3. Pyörittelin pötkylän. Leikkasin muutamia palloja ja lopun leikkelin sopivan pituisiksi pätkiksi. Varovasti, kuvista apua katsoen, asettelin pätkät oikeille kohdille pohjan päälle. Kun kaikki pätkät olivat paikoillaan, asettelin pienet pallot oikeille paikoilleen. Vielä tein hieman isomman pallon ja painoin lättänäksi ja kiinnitin tuohon, tästä tuli paikka punaiselle jutulle.
4. Pienen palan vielä muotoilin ja kiinnitin tuonne alareunaan. Jotta se esittäisi saranaa. (puhutaanko tuossa yhteydessä saranasta?) Koska oikea avautuisi, mutta itse en sellaista osaa tehdä. Piirtelin myös hieman viivaa koko korun ympäri, jotta tulisi luulo, että korun saa auki.
5. Pyörittelin pitkulan, länttäsin lättänäksi, taivutin ja kiinnitin korun yläreunaan.
6. Paistoin uunissa ohjeiden mukaan ja vielä fimolle tarkoitetulla lakalla lakkasin saadakseni tästä kiiltävän.
7. Liimasin tuon punaisen vielä paikalleen ja pujotin ketjun.

Pitkät selostukset tuli, mutta suurin piirtein muistan tehneeni sen noin. Kyllähän tuohon aikaa vierähti.

Translation:
This is my version of Elena's (or should I say Rebekah's or Esther's) vervain necklace. Idea is from The Vampire Diaries. It's made of polymer clay and that red thing I "stole" from my keychain. It took me awhile to make this.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti