lauantai 3. marraskuuta 2012

Halloween-juhlat

Järjestimme siskoni kanssa keskiviikkona ystävillemme halloween-juhlat. Omat ystäväni eivät valitettavasti syystä tai toisesta päässeet, eikä meitä siellä muutenkaan loppujen lopuksi kauhean montaa ollut.
   Koristelut jäivät ehkä vähän laimeaksi, koska oli niin paljon muitakin kiireitä ettei yksinkertaisesti ehtinyt enempää tehdä. Ja ei voitu montaa päivää aikaisemmin koristellakaan, koska täytyi pystyä asumaan samassa tilassa kuitenkin.
   Olisin halunnut hienompia herkkujakin tehdä, mutta siihenkään aika ei yksinkertaisesti riittänyt enkä kauhean tyytyväinen omiin tarjoiluihini ollut.
   Juhlat jäivät ehkä vähän tympeiksi mielestäni muutenkin, koska osa vieraista saapui vähän myöhässä ja joutuivat sitten osa lähtemään melkein tuntia aiemmin. Idea oli taas se, että jokainen toisi mukanaan jotain syötävää ettei kaikki jäisi meidän harteillemme, ja tulisi erilaisia. Teekutsuilla keväällä oli samanlainen idea ja oli todella kiva, joten päätimme tehdä sen näidenkin juhlien kanssa. Tekemisetkin jäivät siis vähän huonoksi vieraiden saapumisen ja lähtemisen kanssa, mutta se perinteinen ''työnnä kätesi reikään ja arvaa mitä siellä on vastassa''-tapainen "leikki" oli sekä pukukilpailu jossa jokainen vieras arvioi kouluarvosanoin kaikkien puvut.

Mutta nyt kuviin. Näitä on aika paljon. Otin kuvat siellä hämärässä ja salamalla, joten pahoittelen, jos kuvat ovat vähän rakeisia.Kuvaa olohuoneesta eteiseen (joka olikin se meidän alue missä olimme :D). Tässä näkyy hämähäkinseittiä. Seitti ostettiin BR-leluista (juu-u XD) ja sitä sitten venyteltiin ja kiinniteltiin seiniin. Siskoni hoiti tämän homman ja hyvin onnistuikin. Itse, jos olisin alkanut levittelemään olisi varmaan näyttänyt aika tyhmälle.

Eteisestä olohuoneeseen päin otettua kuvaa. Tässäkin näkyy hämähäkinseittiä ja vähän olohuoneeseen laitettuja jätesäkkejä.Jos nyt ensin kaikki seittikuvat. Tässä hieman lähempää tuota seittiä.Seittiä kukissa. Hieman kuvassa pilkistää tuo hämäkkikynttilänpidike (vai miksi nyt kutsuisikaan) sekä paperista taittelemani viikatemies.


Olohuoneessa sitä nurkkausta jossa hämähäkinseittiäkin oli.Olohuoneessa sillä ainoalla isolla seinällä joka oli vapaana oli tälläinen lepakkoparvi. Etsin netistä siluetteja ja piirtelin paperista kaavamallin ja sen avulla mustasta kartongista leikkelin eri kokoisia lepakoita. (otin kuvan hieman vinossa)
Jo aikaisemmin laittamani kuvan kulmauksesta, yläpuolella oli tämä korppi. Kartongista taas leikelty korppisiluetti, joka seisoo puupalalla, joka on langalla kiinnitetty katossa olevaan koukkuun. Älkää välittäkö maalarinteipeistä, hämärässä ne eivät katonrajasta näkyisi, mutta toki salamalla otetuissa kuvissa näkyvät. (maalarinteippejä näkyy myöhemminkin, joten älkää välittäkö niistäkään :D)
 Verhot vedettiin ylös ja tehtiin tilalle jätesäkistä tälläiset viktoriaanisen aikaisen tapaiset verhot (vai millä ajalla tälläisiä nyt olikaan?)
Aika huono kuva kyllä, mutta ehkä tästä saa selvää. Taas korppi ja roikkuu myös lepakko, mutta sitä ei oikein näe. Tämä oli ikkunoiden luona katossa olevasta koukusta ripustettuna.

Ja se viikatemies. Löysin ihanat printit tähän ja oli ihan pakko tehdä. Täältä löydät itsekin tulostettavat osat.

Siskon tekemät kurpitsat kartongista. (valitettavasti yhdestä pienemmästä en muistanut kuvaa ottaa. :( )Eteisen pöydällä oli tälläinen kasa tavaraa. Kuvat on siskoni piirtänyt ja askarrellut. Vasemmassa kulmassa olevat vähän pienemmät koristeet on itse tekemiäni.

Lähikuvaa tekemistäni koristeista. Haamun tein näin: massapallon päälle laitoin nenäliinan ja ihan pallon juuresta ompelulangalla kiristin "kaulan". Sivelin liimalla ja annoin kuivua. Piirsin mustalla ikkunakalvovärillä silmät ja leikkasin ompelulangan irti. Vielä neulalla ja langalla pujotin ripustuslenkin päähän. Puut on ihan 1:12 kokoa ja niihin idea ja puihin ohje löytyi deviantartista (lisäilen linkkiä, jos joskus löydän  ne paikat mistä ohjeet ja ideat löysin). Puihin tein kuumaliimalla hämähäkinseitit.

Tämä hahmo on Jack, leffasta Nightmare before christmas. Olen kyllä aika tyytyväinen tähän. Pää on massapallo johon mustalla ikkunakalvovärillä tein silmät ja tussilla nenän ja suun. Vartalon ensin tein piippurassista ja rinnan kohdalle huovutusvillalla huovuttelin täytettä ja maalarinteippiä päälle jotta sain maalattua. Kaulalla oleva on mustaa ikkunakalvoväriä ja kädet on valkoista tekstiiliväriä (sellaista tuubissa olevaa). Kengät olen tehnyt ihan ohuesta mustasta nahasta, mustasta kartongista ja cocktail-tikusta. Minulla ei ollut mustaa kangasta jossa olisi ollut ohuita valkoisia raitoja joten otin sitten ihan mustaa kangasta ja valkoisella geelikynällä piirtelin valkoiset raidat. Hautakivi on kartonkia ja siinä lukee: ''Happy Halloween R.I.P.'' ja pohja jonne Jackin ja hautakiven liimasin on kissanruokapaketin pahvia, jonka maalasin ruskealla ja piirtelin vähän sekoitetulla värillä jalanjäljet (jäivät juuri kuvasta pois) ja vähän sinne tänne jälkiä. Jackiin olen todella tyytyväinen! Vaikka ei se kauhean tarkkaa katselua kärsikään. :D

Eteisessä lenteli myös tämä kartongista tekemäni kolmiulotteinen korppi.

Eteisen kellon päälle kiinnitin vielä yhden tekemäni korppisiluetin.

Vielä tekemäni herkut ja omaa asuani:

Tälläisiä murohaamuja tein. Täältä idea näihin haamuihin. Näistä nyt tuli vaaleanpunaisia, koska minulla oli mukana vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja. Koristelin valkosuklaalla ja tein tummastasuklaasta silmät. Ehkä vähän liian makeita tuli minun makuuni. Sisko tuli vähän näiden kanssa auttamaan, koska seoksen sekoittelu oli kyllä työn takana. Itse pidin kattilasta kiinni, kun sisko kaksin käsin lusikalla sekoitteli/käänteli seosta. Tuli otettua muutama tilannekuvakin näiden teosta, laittelen ehkä joskus.Tein vielä tälläisiä pieniä suklaahaamuja. Valkosuklaalla pursottelin haamut ja siskon kanssa tummalla suklaalla näille vähän naamoja ja sisko lisäili siipiä, sarvia ja häntiä.Ja oma asuni. (leikkasin naamani pois) Esitin SHINeen Taeminieta musiikkivideosta Lucifer. Tästä löydät kuvan alkuperäiseen ideaan, ja tässä linkki musiikkivideoon, josta voit tirkistellä tätä asua enemmän (varmasti huomaat henkilön ja tämän asun). Vaihdoin nahkaliivin ihan kankaiseen, koska sellainen minulta löytyi, housut ostin varta vasten tätä asua, kengät lainasin siskolta, juuri sopiva käsikoru löytyi kaupasta. Jalkajuttu on nahkaa ja mustasta venyvästä nauhasta (eivät näy, mutta pysyy jalassa noiden ansiosta), aika huono kuva tuosta jalkajutusta, mutta perusidea näkyy, tein itse jalkajutun ja äitini äiti auttoi myös, käsijuttu on myös nahkaa ja sen liimaamalla kasasin suoraan käteen (en tajunnut tarkempaa kuvaa ottaa tästäkään). Kuvaan tuli jotain ihme valoläiskiä keskelle, mutta ovat siis kuvassa/kameran linssissä, eivät vaatteissani.

Naamassani oli tälläinen Vampyyripäiväkirjat-sarjasta inspiroitu meikki. Youtubesta löytyi tähän ohje. En hirveän tyytyväinen meikkiin ollut, koska jäi ehkä vähän liian vaaleaksi, mutta "suonet" onnistuivat hyvin.

Tässä oli todella pitkä postaus halloween-juhlista. Koristeiden sommittelu ja asettelu jäi siskon harteille, vaikka autoinkin, koska itselläni oli tiistaina ja keskiviikkona pitkät päivät koulussa ja kotiin päästyä piti herkut tehdä ja keskiviikkona tietenkin oma asu laittaa.
Mitäs olit mieltä asustani? Oliko mielestäsi onnistunut "kopio"? Entä koristeet? Pukeuduitko ja/tai järjestitkö halloween-juhlia itse?

Translation:
I and my sister threw a halloween party last wednesday even though we don't celebrate halloween here where I live. Lots of pictures from the party. 
    I did those bats, crows, foods (pink ghosts idea is from here), those miniature size decorations and paper crim reaper. That skeleton guy is Jack Skellington from the movie Nightmare Before Christmas and I did it of many different materials. My sister did those paper pumpkins and drew those pictures. We used lots of waste bag and tape.
   Last, there are two pictures of my costume. I was SHINee's Taemin from their music video of Lucifer. Picture to Taemin's outfit and link to the music video. For costume I bought those red jeans, borrowed shoes from my sister, bought bracelet, hand thing and leg thing are made of leather and I did those with help of my grandmother. Make up is inspired from The Vampire Diaries.

3 kommenttia:

  1. Oo, Jack <3 Tosi kivasti koristeltu :) Meillä ei ollu minkäälaisia juhlia, soisinkohan ollu töissä tai jotain :D

    VastaaPoista
  2. Ja ihan vaikka oisinkohan... :D

    VastaaPoista
  3. Täytyy myöntää, että huomasin sun 28. 10. jättämän kommentin vasta tänään.. Mut hauska huomata, etten oo ainut ikäseni joka tätä tekee :D Oon kirjautuneena sisään väärällä Google-tilillä, mut pienaunelmia-saara.blogspot.fi Saara siis :D

    VastaaPoista