keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Lundby edistyy!

Mutta siis, Lundby on pitkästä aikaa edistynyt. Sitähän sen pitääkin, kun joulukuussa se täytyy antaa saajalle. Mitään kauhean näkyvää ei ole kuitenkaan tapahtunut vielä. Rakoja sekä liikkuneita seiniä tuossa sunnuntaina ja alkuviikosta isäni kanssa korjailtiin.


Tästä siis lähdettiin. Maalailtu jo on, katto irrotettu ja tilalle saatu uudet kattopalat (tosin eivät vielä kiinni), muutamia huonekaluja ja tavaroita jo tehty, lattiat (kuvioitua kontaktimuovia) ja tapetit jo leikattu, ulos tiiliseinät tehty. Ja nyt siis raot tilkitty ja lattioita nostettu paikoilleen. (alhaalta vasemmalta oikealle: kylpyhuone, eteinen, keittiö. Ylhäältä vasemmalta: parveke, oleskelutila, olohuone, makuuhuone)
   Yhdistelin näitä kuvia, koska muuten tulisi niin monta kuvaa. Aika huonoja kuvia ja huonot muokkaukset, koska ei yksinkertaisesti huvittanut alkaa mitään hienoa väsäämään.Raot osa 1. Kirjoitin jokaiseen kuvaan missä huoneessa mikäkin rako sijaitsee. Koko talo tuntuu olevan ihan vinossa ja osa seinistä ja lattioista on muutamia millejä liian lyhyitä joten on tullut tuollaisia selviä rakoja, myös seinät tietenkin vuosien saatossa ovat liikkuneet, irtoilleet liimauksistaan ja vähän muoto muuttunut. Eteisessä (tuohon tulee sitten rappuset) oli myös takaseinässä kuvassa näkyvä aukko, johon saatiin mittoihin leikattu pala. Reunoja (tuon seinän, koska se oli helpompaa) on hieman muotoiltu, jotta pala sinne mahtui.


Lisää rakoja. Nämä kaikki kuvat ovat sellaisia, että puu ei ole taipunut, vaan lattioista/seinistä yksinkertaisesti puuttuu "paloja", niin kuin joistakin kuvista huomaa.

Myös vähän vertailuja ovista ja ikkunoista. Yksi ovi on väärinpäin (siis tuo pienempi "puoli" on alhaalla ja kahdessa muussa ovessa se on ylhäällä). Ikkunoista vain yksi ikkuna oli oikein päin. Valkoisella seinällä olevasta ikkunasta huomaa, että siinä nuo pienet kolot yläreunassa ovat sisäpuolella (sisäpuoli seinästä) ja sinisellä seinällä olevassa ne ovat ulkopuolella. Noihin koloihinhan tulisivat ne Lundbyhin tarkoitetut verhot. Kahdessa ikkunassa verhot näköjään pitäisi laittaa ulos, koska kolot ovat ulkona. Nukkekodin alkuperäinen omistaja sanoi ettei ollut edes kiinnittänyt mitään huomiota, eli ovat olleet aina noinpäin. Ja ikkunat eivätkä ovet lähde irti, joten valmistaessa ne on laitettu.
    Koko talo muutenkin on aika valmistevirheinen, koska nuo kaikki liian pienet seinä- ja lattialevyt ja kaikki aukot ja nämä ikkunat ja ovet.Korjauksia sitten. Jollakin ihmeellisellä aineella, jolla oikeankin talon rakoja korjataan, raot täytettiin. Koska ei ne raot muuten häviä, niin nyt tuolla sitten. Oli kyllä yhtä valittamista, kun yritän tuota ainetta saada paikalleen, kun tuntuu, että seinät lähtevät irti. Nyt kuitenkin seinätkin pysyy hyvin. Seinät eivät siis pysyneet liimaamalla, koska olivat liian pieniä, eivätkä ottaneet toisiin seiniin kiinni.
   Eteisen ja kylpyhuoneen kuvissa näkyy noita puita. Ne on niitä bilteman sytyketikkuja. Niillä sitten nostettiin lattiat paikoilleen, koska liima oli yhtä turhan kanssa. Täytyy vaan keksiä miten saan ne piilotettua. Myös vaneripala on paikallaan ja peittää takaseinän reiän.
   Aika hirveältähän näissä kuvissa seinät näyttävät, mutta niihin tulee tapetit.Ja lisää korjauksia. Rakoja tilkitty ja keittiön kattoa myös nostettu.
   Nyt on kyllä jo nuo valkoiset korjaukset maalattu ja nuo sytyketikut, mutta näissä kuvissa ei vielä.Kaksi ekaa kuvaa ovat oleskelutilasta, kohdasta johon rappuset nousevat. Tuossa kohtaa tuo kulma oli taipunut alas melkein sentin, oikein nähtävästi. Nousi kuitenkin oikein mukavasti, kun alle laitettiin keppi nostamaan. Lattian ja seinän väliin jäi melkein puolen sentin kolo, mutta sekin täytettiin tuolla aineella.
   Vieressä, kun on nuo raput, niin tuo olohuoneen lattia siitä kohtaa oli noussut, mutta pikaliimaa kehiin ja kasa kirjoja päälle. Tarpeeksi kuluneen ajan jälkeen otin kirjat pois ja tadaa! Lattia pysyi paikoillaan.
   Kolmas kuva on nukkekodin alta. Eteisen lattia oli sen verran taipunut, että ei auttanut muu kuin alle laittaa vähän puuta. Harmi, kun oli juuri muutaman millin liian ohuita puupalikoita tai sitten liian paksuja. Joten tehtiin kompromissi ja laitettiin yksi ohut sekä yksi sytyketikku.
   Olohuoneen ja makuuhuoneen väliseen seinään piti myös laittaa tuota ainetta tilkitsemään rako. Ja sormella sitä levittelin (tosin kertakäyttöhanskat tietenkin kädessä) ja alas lattianrajaan jäi tuollainen pieni kolo. En sitä sitten viitsinyt yrittää tilkitä, koska siitä tuli hyvä pieni hiirenkolo. Vaikken tiedä sopiiko se nyt tuohon taloon, mutta onpahan yksityiskohta. Ja kuva onnistui aika hyvin! Kerrankin kamera päätti tehdä yhteistyötä.

Tässä tämän hetkiset aikaansaannokset. Toivottavasti jaksoit lukea loppuun. Seuraavaksi olisi vuorossa lattioiden ja tapettien liimaus.

Translation:
I've been going forward with my Lundby-project. First picture is where I started. Then the next two are those pictures of those little gaps that Lundby-dollhouse has/had. Third one shows that some of the doors and windows are wrong way. Do you spot why? (both windows are pictures taken inside the dollhouse)
   Fourth and fifth picture shows the repairs that I've done. Because some of the floors were too small and bended, I had to put wooden stick under them to push them up and back to their places. With some weird stuffing, or something, I filled those gaps. 
  Sixth picture shows also filled gaps and that wooden block what I put under the dollhouse because the hall's floor was also bended. And in livingroom there stayed a small space when I filled gaps and I left it that way. It looks like a little mouse hole.

3 kommenttia:

 1. Mun kirje paketteineen tuli perille, nyt se jännistys sitten kasvaa ja mielen lujuutta koetellaan kun joutuu vielä oottelemaan niin monta yötä ennekuin ensimmäistäkään luukkua saa avata.

  VastaaPoista
 2. Paketti perillä, mukavaa joulun odotusta sinullekin. Enää ei ole kovin pitkään kun saa ruveta luukuja availemaan.

  VastaaPoista
 3. Löysin tänne kun googlailin nukkekodin remonttivinkkejä. Tosi kivoja ideaoita sinulla!
  Oma kunnostettava taloni on ihan samanlainen, oma vanhani lapsuudesta. Se ei itseasiassa ole Lundby! Se on sen "halvempi" kopio 70-luvulta, nimeltään (Hansen tai) Lisa http://www.dollshousespastandpresent.com/issue15dec2012p8.htm

  VastaaPoista