lauantai 1. joulukuuta 2012

Jouluisia maisemia

Niin kuin lupailin tässä muutama tänään ottamani kuva.
   Lunta on tullut parin päivän sisällä varmasti semmoset melkein 20cm (ellei enemmän). Eilen oli kunnon myräkkä. Lunta sateli ja tuuli vielä oikein mukavasti ja se tuuli pöllytti sitä lunta katoilta, maasta ja mistä nyt sitä saikin matkaansa. Välillä meinasi kyllä lähtä tuulen mukaan ja kauaa ei voinut tuuleen päin olla kääntyneenä, kun se paiskasi sitä lunta päin kasvoja. Yöllä tuli vielä vähän lisää lunta ja tänään on myös ripotellut lunta, onneksi paljon hennommin. Mutta onhan se ihanaa, että on valkoinen maa näin joulukuussa. Vaikka se kylmä ei kovin kivaa olekkaan.

(kaikki nämä kuvat on otettu ikkunan läpi, koska tuonne ulos kylmään ei oikein huvita mennä)

Tälläistä näkymää oli olohuoneen ikkunasta.

Kissakin halusi vähän käydä katsomassa millaista siellä ulkona oikein on. Ei kyllä kovinkaan kauaa siellä ollut, ja kylmä taisi olla. Kuvastahan sen jo huomaakin ettei kovin lämmin olo kissalla taida olla.

Tämä nyt on aika huono kuva. Mutta tämmöinen musta lintu lensi yhteen puuhun ja halusin ottaa kuvan. Lintu oli ihan täysin musta, pienempi kuin joku varis, mutta isompi kuin pikkulintu. Kohta tuossa lentelikin sitten isompi parvi näitä lintuja. Jos joku osaa sanoa tämän lintulajin, olisi kiva tietää.
   Ei kyllä tällä yksilöllä näyttänyt olevan oranssia nokkaa. Kun joskus tässä on lennellyt tällaisia samannäköisiä mustia lintuja, mutta niillä on ollut ihan oranssi nokka.

Joulukuutahan tässä jo mennään. Nopeasti on taas vuosi vierähtänyt!

Translation:
These are pictures I took today. I took these threw the window, so they aren't very good photos.
  It's been snowing a lot. Yesterday it was so windy that it was hard to even stay up. The wind also blowed snow around from everywhere. Today has been calmer. It has snowed but not that much and wind hasn't blowed that much either.
   My cat decided to go out and check what kind of weather there were. In that picture you can see there wasn't very warm for her either.
   And those kind of birds were flying outside my house. They were fully black, smaller than crows but bigger than  little birds.

It's already December. How fast this year has passed by!

3 kommenttia:

 1. Mini-Damon käyny sua katteleen. Oon kade!

  T. Piipe :D

  VastaaPoista
 2. Meillä tuli kanssa lunta enemmän ku laki sallii. Mut tosiaan kivaa, ku ei oo nyt pimeetä niiku säkissä, vaan on vähän valosempaa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset paketista :) Jos oot ottanut kuvan siitä, saanko lainata sen omaan blogiin, kun miun kamera ei oo yhteistyö haluinen?

  VastaaPoista