perjantai 21. joulukuuta 2012

Joulukalenterificci - 21.12.Luku 21

       ’’Jenna?’’ kuului Elenan huuto talossa ja kohta hän juoksi ympäri alakertaa ja huusi epätoivoisemmin: ’’Jenna!?’’
Kun vastausta ei kuulunut, Elena katsoi ovella seisovaan Damoniin. Damon katsoi takaisin ja molempien mielessä kävi sama asia. Jenna - talon omistaja - on kuollut. Elena tajusi kokeilla ja  sanoi: ’’Tule sisään.’’
Damon ei kuitenkaan päässyt sisään. Elenahan asuu talossa ja hänellä pitäisi olla oikeus kutsua joku sisään, mutta sekään ei toiminut. Jäljelle jäi siis vain yksi vaihtoehto. Elena katsoi Damoniin ja huokaisi: ’’Jenna ei ole kuollut.’’
Talossa on oltava jokin taika, Elena ajatteli hieman iloisesti ja katseli ympärilleen. Yläkerrasta alkoi kuulua ensimmäisiä ääniä ja Elena suuntasi sinne.
          Elena kiipesi raput yläkertaan ja suuntasi huoneeseensa. Matka kuitenkin pysähtyi kuin seinään. ’’Klaus!’’ Elena huudahti kauhuissaan.
’’Tapaamme siis taas’’, Klaus sanoi ja hymyili ilkeästi.
Elena pohti miten Klaus olisi voinut päästä sisään, jos talossa olisi vampyyrien sisäänpääsyn esto-loitsu. Hän alkoi vilkuilla ympärilleen. Kaikki kunnossa, eikä mitään pengottu.  Lipaston laatikot paikoillaan, pienet tavarat hyllyjen päällä niille tarkoitetuilla paikoilla, sängynpeitteet siisti asetetut – niin kuin Elena ne aamulla oli laittanut. Elena vilkuili ympäri huonetta ja yritti keksiä jotakin syytä Klausin paikalla oloon, mutta ei löytänyt mitään vihiä. Ei ääntäkään. Elena näytti siltä kuin olisi sanomassa jotakin ja vähä väliä hän olikin aloittamassa, mutta ei kuitenkaan sanonut mitään.
’’Mitä teet täällä?’’ Elena kysyi vihdoin uhmakkaasti.
’’Ystäväsi ei taida päästä sisään? Auttamaan sinua’’, Klaus hymyili omahyväisesti ja jättäen Elenan kysymyksen sikseen.
’’Anteeksi?’’
’’Saat auttaa minua ja, jos et’’, Klaus sanoi ja räväytti kylpyhuoneen oven auki, jossa Jeremyn huoneeseen johtava ovi oli auki ja näytti tämän huoneeseen. ’’Jeremy kärsii.’’
Elena katsoi kauhistuneena Jeremyn huoneeseen, jossa Jeremy ja Katherine istuivat sängyllä. Katherine piteli Jeremyä niin, ettei tämä päässyt karkuun. Jeremyn kaulassa oli puremajäljet ja alue oli yltä päältä veressä. Jeremy katsoi Elenaan kauhuissaan, mutta ei pystynyt sanomaan sanaakaan.
’’Joko Katherine tappaa Jeremyn, tai sinä luovutat minulle hieman vertasi’’, Klaus ehdotti.
Jeremy katsoi Elenaan ja yritti pudistella päätään hätäisesti.
       Damon oli alakerrassa ja kuuli kaiken, mutta ei päässyt apuun. Hän lähti pois ovelta etsimään ylöspääsyä Elenan huoneen ikkunaan.
       Klausin odottaessa Elenan reaktiota ikkuna räsähti rikki. Kukaan ei ehtinyt edes päätään kääntämään, kun kämmenen kokoinen kivi oli jo tärähtänyt Klausin päähän. Klaus makasi maassa ja Elena ei sen enempää miettinyt kuin lähti juoksemaan alas rappusia. Hän tiesi, että Jeremyä tuskin tapettaisiin ja Katherine lähtisi hänen peräänsä. Elena ehti ovelle asti, joka oli auki. Katherine oli lähtenyt hänen peräänsä – niin kuin Elena päättelikin - ja nopeudellaan hän sai Elenasta kiinni juuri ennen kuin tämä ehti ulos. Damon oli kuitenkin jo ovella vetäisten Elenan ulos. Katherine syöksyi perässä ja oli lähtemässä Elenan perään, mutta Damon esti sen. Damon viittilöi Elenan juoksemaan pois, niin pitkälle kuin jaksaa ja sen Elena teki.

1 kommentti:

  1. Totatota....Rakentavaa kommenttia?? Luku oli hyvä, jälleen kerran. Luvut joissa Damon ja Elena on kahdestaan on melkein parempia kun ne, joissa kerrotaan Bonnien, Stefanin yms. tekemisistä. Ja kiltti kiltti kiltti, jotain tapahtumia Damonin ja Elenan välille ♥

    VastaaPoista