lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukalenterificci - 22.12.

Pari lukua vielä jäljellä. Nopeasti on taas tämä aika vierähtänyt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------Luku 22

       ’’Matt! Odota!’’ Caroline huusi ja juoksi Mattin perään Mystic Grillillä. Stefan ja Bonnie istuivat pöydässä, josta Caroline juuri lähti, ja he molemmat hymyilivät.
’’Stefan?’’ Jenna Stefanin ja Bonnien luo ja kysyi.
’’Hei Jenna!’’ Bonnie tervehti heti.
’’Oliko Elena luonasi yötä?’’ Jenna kysyi ihmeissään.  Stefan vilkaisi ensin Bonnieen ja vasta sitten vastasi: ’’Oli.’’
Jenna hymyili helpottuneena vastauksen kuultuaan ja jatkoi matkaansa.
’’Elena ei siis ole vielä kotona’’, Bonnie totesi, kun Jenna oli ehtinyt tarpeeksi kauas. Stefan nyökkäsi ja he vilkaisivat vielä Carolinen ja Mattin suuntaan. He lähtivät, koska huomasivat Carolinen jääneen keskustelemaan Mattin kanssa ja tämä tuskin pian kaipaisi heitä.

        Elena juoksi minkä jaloistaan pääsi. Välillä hän vilkaisi taakseen, mutta ei pysähtynyt vaan jatkoi matkaansa. Hän oli uupunut ja hengitys oli jo vaikeaa, mutta hänen täytyi jaksaa, jotta hän saisi apua. Hänen päämääränsä oli suoraan kohti Stefanin asuntoa ja hän juoksisi niin kauan – niin lujaa kuin pystyi – kunnes saapuisi perille. Asunnolle päästyään Elena työnsi oven auki eikä pysähtynyt vieläkään. Vasta sisään kunnolla päästyään hän hiljensi vauhtiaan ja huusi: ’’Stefan!’’ Elena ehti olla sisällä hetken ja sai henkensä tasaannutettua, kun hän kuuli askelia. Pikaisesti hän kääntyi ympäri ääntä kohti.

           ’’Mitä?’’ Stefan sanoi hiljaa. Hän ja Bonnie jatkoivat hiljaa avonaisesta ovesta sisään ja Bonnie käveli tietysti Stefanin takana.

          Elena tuli nopeasti olohuoneesta ja pysähtyi. Hänen hiuksensa vielä liehuivat ja laskeutuivat hänen olalleen, kun hän juoksi olohuoneesta eteisen käytävään. ’’Stefan!’’ Elena kiljaisi ja juoksi halaamaan Stefania. Stefan kietoi kätensä Elenan ympärille, mutta ei hymyillyt. Elena siirtyi kauemmas ja kädet irtosivat hänen ympäriltään, nyt hän näki, ettei Stefan hymyillyt. ’’Mikä hätänä?’’ Stefan kysyi. Bonnie ja Stefan molemmat odottivat huolestuneina Elenan vastausta kysymykseen. Elena oli jo täysin unohtanut miksi oli talolle juossut, koska hän oli niin helpottunut Stefanin näkemisestä. Nyt hänen mieleensä kuitenkin tuli kaikki muistot takaisin mitä hänen kotonaan oli käynyt. ’’Damon!’’ Elena huudahti huolestuneesti. ’’Täh?’’ Bonnie sekä Stefan kysyivät yhteen ääneen. ’’Jeremy!’’ Elena huudahti vielä huolestuneemmin. ’’Klaus ja Katherine!’’ Elena huudahti selittäen Stefanille ja Bonnielle. Bonnie ja Stefan olivat sekaisin, eivätkä oikein ymmärtäneen Elenan puheita. ’’Meidän täytyy mennä kotiini!’’ Elena huusi ja juoksi jo ulos. ’’Tulkaa!’’

         Klaus nousi ylös ja yritti selvittää ajatuksiaan. Hän huomasi Elenan huoneen ikkunan olevan rikki ja sirpaleet ympäri huonetta. Seuraavaksi hän katsoi lattiaan ja huomasi ison verilammikon ja kiven siinä kohtaa missä hänen päänsä oli ollut. Nyt hän katsoi Jeremyn huoneeseen ja näki Jeremyn makaavan tajuttomana sängyllään. Hän lähti vihaisena kävelemään Elenan huoneesta alakertaan.

         Damon oli estellyt Katherinen pääsyä Elenan perään, mutta nyt hän lopetti ja he molemmat katsoivat avonaiselle ovelle päin. Klaus asteli ulos ja hän ei näyttänyt iloiselta. Damon nielaisi ja hän tiesi, että Klaus tiesi hänen heittäneen sen kiven ja siitä Klaus ei pitänyt. Klaus syöksyi Damonia kohti yli-inhimillisen nopeasti ja Katherine ymmärsi samalla nopeudella siirtyä sivuun. Damon makasi nyt maassa ja yritti nousta ylös, mutta Klaus esti sen. Klaus piteli kädessään tukevaa ja paksua, puunoksaa. Milloin hän tuon käteensä sai, Katherine ihmetteli, mutta kauaa hän ei ehtinyt mitään miettiä. Puuvaarnan terävä osa osoitti kohti Damonia ja Klaus jo liikutti kättään ja puuvaarna oli syöksymässä kohti Damonin sydäntä. Klaus kuitenkin keskeytti sivulta kuuluvan äänen takia:
’’Mitä täällä tapahtuu!? Damon!’’ kuului Jennan kauhistunut ja huolestunut huuto. Klaus, Damon ja Katherine katsoivat kaikki Jennaan. Damon siirsi päänsä ja katseensa kuitenkin Klausiin. Klaus ei aikaillut vaan iski puuvaarnan Damoniin ja nousi ylös. Jenna kauhistui ja näki, että Klaus syöksyi nyt häntä kohti epäinhimillisellä vauhdilla.
’’Eeeii!’’ kuului Elenan kauhistunut ja hieman itkuinen huuto vielä sivummalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti