torstai 6. joulukuuta 2012

Joulukalenterificci - 6.12. Joo, tiedän, pitäisi olla tähän aikaa jo nukkumassa. :D Ajattelin teille nyt jo tämän julkaista. Mutta nukkumaan meno kutsuu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Luku 6

                      Elena istui hiljaa pitäen Mattia kädestä ja sairaanhoitajia kävi tarkastamassa silloin tällöin Mattin tilan. ’’Matt’’, Elena kuiskasi hiljaa ja varovasti, melkein kuin pelkäisi Mattin särkyvän, jos hän kuiskaisi kovempaa. Hiljalleen Mattin sormet alkoivat liikahdella Elenan kädessä. ’’Matt?’’ Elena kuiskasi hieman kovempaa ja toivokkaammin. Nyt silmätkin alkoivat varovasti aueta ja Elenan kasvoille levisi hymy. ’’Matt!’’ Elena sanoi nyt melkein huutaen, innoissaan. ’’Elena? Eilisen jälkeen toivoinkin, että palaisit’’, Matt kuiskasi yrittäen saada kaikki sanat sanottua niin, että Elena kuulisi ne. ’’Mitä puhut eilisestä, Matt?’’ Elena kysyi hymyillen. ’’Olit täällä. Keskustelimme’’, Matt sanoi itsekin hymyillen. ’’Ömm… en minä..’’, Elena jätti sanomatta. Katherine! Elena yhdisti tiedot päässään ja päätteli Katherinen vierailleen Mattin luona, esittäe häntä. ’’En minä muista mitä sanoit. Voitko kertoa uudestaan?’’ Elena korjasi tilanteen niin, ettei Matt ihmettelisi. Onneksi Matt oli vielä tokkurassa eikä alkanutkaan ihmetellä. Matt alkoi heti kertoa uudestaan. ’’Siis silloin, kun jouduin sairaalaan. Sinä iltana…’’
       Caroline koputti Lockwoodien ovelle.  Hän näki valkoisen oven neliön muotoisista laseista kuinka pormestari Lockwood tuli avaamaan oven.
       Carol Lockwood, pormestari, on myös Tylerin äiti, josta tuli pormestari Tylerin isän kuoltua. ’’Hei Caroline’’, pormestari hymyili. Carolilla oli ruskeat hiukset ja hänen kasvoissaan näkyi ja hitusen ryppyjä, joista pystyi päätellä ettei hän ollut enää kovin nuori.
   ’’Satutko tietämään missä Tyler on?’’ Caroline kysyi heti. ’’En ole nähnyt häntä sitten eilisillan. Hän tuli kaiketi myöhään kotiin’’, Carol hymyili. Carolinen ehdittyä kauemmas hän kaivoi puhelimensa esiin. Sormet näpyttelivät nopeasti numeroa toisen perään ja puhelinnumero kuului Bonnielle.

        ’’...joo.’’ Bonnie näpytteli Elenan numeron kännykkäänsä ja nosti sen korvalleen. Hän törmäsi johonkuhun ja kännykkä tipahti maahan. Bonnie poimi kännykkänsä, putsasi sitä lumesta ja noustuaan ylös oli aloittamassa: ’’Anteeksi en..’’ kun hän tajusi kuka hänen edessään seisoi. ’’Tyler!’’ Bonnie huudahti osittain onnesta sekaisin ja osittain vihaisena. ’’Caroline soitti sinunkin kadonneen’’, Bonnie kertoi heti hölmistyneenä. Tyler katsoi Bonnieta kuin hullua: ’’En minä ole kadonnut. Kuka sitten on?’’  Bonnie katsahti Tyleriin takaisin. ’’Stefan. Eikö kukaan kertonut?’’ Bonnie sanoi ihmetellen. Tyler katsoi Bonnieta hetken.
     Oli hiljaista ja lumihiutaleet putoilivat Bonnien tummille hiuksille. ’’Mitä täällä on oikein käynyt?’’ Tyler kysyi. Bonnie selitti Tylerille Mattista, Stefanin katoamisesta…

         Huoneessa oli kylmä ja Stefan rimpuili yrittäen päästä tuolista irti, mutta turhaan. ’’Mitä haluat!’’ Stefan huusi. Elijah laittoi sormensa Stefanin leuan alle ja nosti tämän pään. ’’En mitään erityistä. Täytyyhän minun auttaa Klausia saamaan mitä hän haluaa’’, Elijah sanoi ja päästi Stefanin päästä irti. ’’Sinunhan piti suojella Elenaa ja hänen ystäviään!’’ Stefan huusi yhä. Elijah jatkoi puhumistaan, jättäen Stefanin sanat huomiotta. ’’Katherine oli helppo lumota. Hän on ollut avulias. Miten Elena vielä voi?’’ Viimeisen lauseen Elijah sanoi niin iljettävästi, että Stefan alkoi taas rimpuilla ja tällä kertaa käytti siihen enemmän voimaa. Rimpuilu loppui kuitenkin taas lyhyeen, koska ketjut, joilla Stefan oli kahlittu tuoliin, oli kastettu rautayrttiin. Jokainen käden liikautus tuntui syövyttävän ihoa kerta kerralta enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti