lauantai 5. tammikuuta 2013

Lundby osa 1

Lundbyhan on jo tähän mennessä valmis ja minulta lähtenyt. Nyt osissa teille julkaisen vähän rästiin jääneitä vaiheita.

(nämä ei nyt välttämättä ihan oikeissa vaiheissa tule, mutta saatte kuitenkin tietää mitä olen tehnyt)

/ Lundby is ready and I don't have it anymore. Here I tell you in parts what I have done since I last posted about this. (maybe not in real order)

Katon maalasin ja, kun sitä alettiin kiinnittää niin tuli ongelmia. Levy oli taipunut kulmistaan eikä suostunut siksi pysymään liimauksissaan. Joten nopeasti (ennen kuin liima ehtisi kokonaan kuivua) sanomalehtiä päälle suojaamaan ja teippiä ympärille puristamaan. Olisihan tähän voinut jonkun toisenkin keinon keksiä (ja kokeilimmekin), mutta piti jotain äkkiä saada, niin tuli sitten tälläinen. Tuossa teille kuva miltä se näytti ''paketoituna".
/I painted the roof and it started to bend so gluing it was pretty hard. So fastly before the glue was completely dry, we did this. We put newspapers to protect the house and then tape to push the roof against parts where we put glue. That is how the dollhouse looked like.Katto pysyi sitten hyvin paikallaan, mutta parvekkeen ja olohuoneen välinen seinä oli pidempi kuin takaseinä ja siksi katto ei ottanut kiinni takaseinästä, vaan jäi rako. Rako sitten täytettiin samalla aineella kuin muitakin talon rakoja on korjailtu.
/Because one wall was higher than this back wall it left gap between roof and the wall. And we put same stuff in to the gap what I have used before.

Lattiat ja tapetit on jo aiemmin leikattu ja laitettu paikalleen. Myös pyöreästä puupalikasta tehtiin tolppa yhteen kohtaan, ettei ajansaatossa katto ala notkua.
/Walls and floors I have already done earlier. I also did pillar so when time passes the roof won't start to bend.

 


Yritin laitella kattolistoja paikalleen ja kissa päättikin tulla avuksi. Ensin yritti leikkiä kattolistoilla, kun leikkelin niitä, mutta päättikin lopulta loikata katon päälle ja tarkastella toimintaa sieltä käsin. Yritin sitä nostella katolta alas, koska samalla hän yritti leikkiä edelleen ja se häiritsi työskentelyä, mutta aina päätti tulla takaisin ja lopulta ei voinut muuta kuin sopeutua tilanteeseen.
/My cat decided to come and help me. First she tried to play with me but then she jumped on top of the dollhouse. I tried to lift her away but she came back. So I gave up and tried to work while she was trying to play.

Lattialistoja sekä kattolistoja. Kattolistoissa huomaa, että unohdin leikata vähän vinoon ja siksi jäi tuollaisia rumia rakoja kulmiin.
/These I was trying to put. 

Ja seuraavaa osaa odotellessa.
/Untill the next part.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti