maanantai 3. kesäkuuta 2013

Pitkästä aikaa

Eipä ole todella pitkään aikaan tullut blogia päiviteltyä!

Olen tässä jotain piirrellyt ja muut kiinnostukset vieneet niin paljon aikaa, ettei oikeen mitään blogiin laitettavaa ole tullut tehtyä.
       Äitienpäiväksi leivoin äidilleni kakun ja tein silkkipaperista kukkia. Kukista ei nyt kuvaa ole, joten näette vain kakun.
Tein kakun sellaiseen kahvikakkuvuokaan (missä siis "reikä" keskellä, oikealta nimeltään?). Tein kakun kahdenlaisella taikinalla: ihan tavallinen sokerikakkutaikina ja  tumma sokerikakkutaikina, eli siitä piti tulla puoliksi vaalea ja puoliksi ruskea. No, tietenkin, kun pohjia ei voinut kahdessa eri osassa paistaa, ne vähän sekoittuivat, eikä väriero mennyt tasaisesti. Ihan hieno kakku silti tuli. Päälle tein vielä suklaakuorrutteen, jonka annoin valua reunoilta alas, ja vielä pienet kermavaahtokoristeet päälle.
     Kakun ulkonäöstä ei nyt tullut yhtä hieno kuin odotin, mutta maku ainakin oli hyvä. Ehkä ei pitäisi lähtä tälläisen melkein aloittelijan yrittämään mitään erikoisia väkerryksiä. :D

Tässä kuussa pitäisi vielä yksi kakku leipoa, ja siinäkin taidan ottaa liian suuren harppauksen, mutta sitten nähdään millainen siitä valmistuu. Sitä odotellessa kaikille hyvää kesää!

Translation:
I haven't been updating in a long time. I've been drawing and other interests have been taking my time. 
    For Mother's day I baked a cake for my mother and there's the cake.

I made the cake with two different dough and on top the cake has chocolate topping and whipped cream. 

Later this month I'm going to bake another cake and while you're waiting for that: Have a nice summer!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti