tiistai 31. heinäkuuta 2012

Lundby-projektin edistymistä - huonekalut

Nyt saan vihdoin ja viimein näkyville teille kuvia Lundby-projektini edistymisestä. Eli tämä Lundby projekti siis on:
Sain äitini ystävältä pyynnön, jos voisin heidän vanhan Lundby-nukkekodin tuunata tämän vuoden jouluksi, jotta hän saa annettua sen tyttärelleen joululahjaksi.
   Niin ymmärsin ettei minun sentään koko taloa tarvitse sisustaa, mutta kunhan saisin sen uuteen kuntoon ja hieman jotain tavaraa mieluiten sisälle. Jos minun täytyy jotain tätä varten ostaa hän kyllä maksaa ne. Eli periaatteessa en omaa rahaani tähän käytä.

  Aloitetaan nyt vaikka sitten yhdestä tämän hetken suurimmasta ulkonäöllisestä uudistuksesta:Eli siihen on nyt saatu uusi katto. Eihän se vielä ole edes maalattu tai reunoja hiottu paremmaksi, mutta sellainen kuitenkin on. Uusi katto on vaneria ja se piti uudistaa, koska vanha katto oli ihan notkollaan olohuoneen (tuo iso tila) kohdalta, ja luultavimmin siinä oli jotain homettakin, koska nukkekoti on ollut vuosia käyttämättömiä vintillä. Nukkekodin alkuperäinen omistaja lupasi uuden katon tähän taloon. Ja pianhan nuo katto palat olivatkin jo ilmestyneet.
     Älkää välittäkö tuon yhden huoneen tavara määrästä. Työnsin vain kaikki sinne, kun otin kuvan. Lisäsin myös tuohon tuon savupiipun ja tuon listan jotka irrotin alkuperäisestä katosta, peittämään tuon raon, joka jää vaneri palojen väliin. Onpas tuo kuva jotenkin saanut nuo listojen ja katon reunat tuollaisiksi sahalaidoiksi. :D
   Ulkoseiniin tulee ehkä yksi tämän projektin suurin urakka. Nimittäin teen uuden tiiliseinän. Nythän siinä on vain tiiliseinäpaperia, mutta itse aion tehdä ihan "oikean näköisen" tiiliseinän. Ajattelin tehdä sen aika samalla idealla kuin tein Vampyyripäiväkirjat-roomboxinkin seiniin. Tästä pääset kuvaan jossa se seinä vielä näkyy edellisessä blogissani. Mutta nyt ajattelin vain maalata tuon seinän valkoisella ja päälle liimata ne pahvi tiilet. Roomboxissa maalasin ne raot ihan erikseen.
Ja tuossa on makuuhuoneeseen jo valmistuneet huonekalut. Tuo hylly onkin jo näkynyt vanhan blogini puolella kukkien kuvausrekvisiittana (sen näkee tuosta edellisestä tiiliseinä-linkistä) Tuo hylly on ihan balsaa ja jotain puutikkua (puulajia en tiedä). Sängyn olen tehnyt samaisesta puutikusta, rautalangasta, joka ei millään suostunut tottelemaan minua, isoista cocktailtikuista, helmistä ja pikaliimalla osat yhteen liimaamalla. Sängyn tuo valkoinen aluslakana on ihan oikeaa lakanaa ja sen reunoihin liimasin pitsiä. Tuon vaaleanpunaisen lakanan sisällä on kuplamuovilla tehty patja. Tyynyt ja jalkopäässä lepäävä peitto on tehty joko saamistani kangastilkuista tai joltain Lahden markkinoilta ostamastani ohuesta kankaasta. Tyynyt täytin ihan pumpulilla, koska sillä hetkellä en saanut käsiini vanua.
   Nuo raot näkyvät rumasti tuossa kuvassa. Kun nuo seinät on kaikki vähän irtoilleet ja ne pitäisi liimata takaisin asentoonsa ja paikoilleen. Tässä kuvassa näkyy, että katto on irti. Ja nuo rumat liima jäljet ovat vielä siinä. Nekin pitäisi irrottaa ennen sitä, kun uuden katon asentaa paikalleen.
   Tässä huomaa, että makuuhuoneen seinätkin ovat saaneet väriä. Ihan akryylivärillä olen ne maalannut ja värin nimi oli Tyynenmeren sininen. Ja tuo lattia tulee kyllä uusittua, mutta uusin sen vasta, kun seinät ja kaikki ovat varmasti valmiit.
Ja olen ottanut nämä kaikki kuvat sitten siinä samassa huoneessa.
   Tässä keittiöön tehdyt pöytä ja tuolit. Tuosta pöydästä taisi tulla hieman liian korkea tai tuoleista liian pienet. Pöytä on balsaa ja euro mini's sorvauksia. Tuolit ovat balsa ja euro mini's sorvauksia myös. Pöytäliina on ihan vain kangas pala ja hieman taittelin muotoon ja reunat kävin läpi fray stayllä.
   Tässä kuvassa myös näkee tuota ovenkahvaa. Sisko auttoi sen verran, että maalasi nuo. Tuossa kahvassa vaan pitäisi maalata vähän päälle, kun valkoista näkyy menneen tuohon.
Olohuoneeseen olen saanut aikaiseksi pöydän ja tuolit, maton, lipaston, tuon hyllyn ja siihen pikkutavaroita.
  Pöytä on ihan kartonkia, jotain muovi "narua" jonka sisälle pujotin rautalankaa, jotta saan taiteiltua sitä muotoon. Tuolit tein viinipullon korkeista ja joistain lääkepurkkien kansista, ovat nuo istuin osat, ja käytin vielä ohutta rautalankaa. Pujottelin irti tuolta tuolin jalkojen "pohjalta" rautalangan pois jolla sitten tein tuon selkänojan. Ohutta rautalankaa käytin noiden tuolin jalkojen istuinosan alle tekemiini koristuksiin. Irrotin sen itse "korkki" osan ja sen paikalle liimasn pullonkorkin. Itsessään jo noiden korkkien alkuperäinen väri oli kaunis punainen, mutta se ei sopinut talon sisutukseen joten maalasin muutamaan otteeseen valkoisella.
Ja mattoa lähikuvassa. Maton tein bunkalangoista, koska niitä minulla olis. Tai tuo harmaa on itse asiassa ötökkäverhoista pois leikattua nauhaa, joka oli bunkalankaa. :D Itse matto oli kyllä tuon ja tuskan takana. Monta päivää väkersin tämän parissa ja sitten niska oli jo niin kipeä, että täytyi pitää muutaman päivän tauko mineilystä ja sitten muutaman viikon päästä tätä jatkoin ja sain valmiiksi. Työtä tässä oli, koska ensin tuossa tumman langan kuviossa liimasin isot pätkät koko matkalta vinosti ja sitten sellaisia 5mm paloja liimailin väleihin saadakseni salmiakkimaista kuviota. Noita pieniä oli varmaan lähemmäs 400-500 pientä palaa jotka kaikki piti liimata erikseen. Ja tämän urakan jälkeen alkoi pienien salmiakki kuvioiden täyttäminen vaaleanpunaisella langalla. Näitäkin ruutuja kyllä löytyi varmaan toista sataa. Jos joku jaksaa niin voi laskea ne tuosta isommasta kuvasta. (ei siinä kyllä kaikki edes näy) Pitikin sitten valita vasta toisena tekemääni bunkalanka-mattoon näin työläs kuvio. :D Ja tuon harmaan osan muodon piirtämiseen käytin ääriviivätarra-arkin taustaa.
Tässä lähikuvassa näkyy paremmin tuota rautalanka hyllyä ja pyyhettä. Rautalanka hyllyn tein samalla tyylillä kuin pöydänkin, mutta käytin myös hieman ohutta rautalankaa. Pyyhe on ihan jotain puuvilla (kai?) kangasta johon kirjoin alalaitaan hieman vaaleanoranssilla ompelulangalla viivan. Ja kovetin muotoon fray stayllä.
Tähän itse kuvaan olen jo tyytyväinen! Tästä tuli ehkä yksi parhaiten onnistuneistani kuvista.
   Tuo pesulapun/pannunalusen virkkasin ompelulangasta. Ja pyöreä pesusieni on pitsiä johon pujottelin ompelulankaa, kiristin ja hieman ompelulangalla parantelin. Tässä näkyy myös hyllyn pienet koukut jossa nämä roikkuvat. Toisellekin puolelle jossa pyyhe on, piti tulla kaksi koukkua, mutta toinen irtosi enkä jaksanut enää alkaa uutta liimaamaan, koska olin saanut jo muuten tämän maalattuakin.
Tämäkin on oikein hyvin onnistunut otos minulta. Tässä isosta kuvasta unohtunut kerrohylly esim. pipareille. Älkää välittäkö siitä, että se on ihan vino. Muotoa pitäisi hieman korjata ja mietin pitäisikö tuo maalatakin vai olisiko se ihan hyvä noinkin. Mitä mieltä te olette?
   Tämän tein kartongista, rautalangasta ja ääriviivatarrasta. Tuonne ylos yritin hieman taiteilla sydäntä. Kyllä se ehkä vähän siltä näyttää. Vai?
Lipaton "laatikoiden" kuviointi lähikuvassa. Lipastokin on ihan balsaa ja huomasin, että pieni rako tuolta pilkistää. Minun tekemäni huonekalut tuntuvat aina olevan jotenkin vinossa tai rakoja täynnä. :D
   En jaksanut tehdä laatikoista avautuvia joten liimasin vain muropaketin pahvia balsaan. Ennen maalausta laitoin ääriviivatarraa reunoihin ja pienet helmet nupeiksi ja vasta sitten maalasin. Jalatkin ovat ihan vain helmiä.

Ovet ja ikkunat on maalattu sekä makuuhuoneen seinät ja keittiön seinät. Koko talo näyttääkin ihan siltä, että se on remontin vallassa. Yritän aina välillä edistymistä tänne muistaa ilmoitella, mieluiten kuvien kera. Yläkertaan katon rajaan on tulossa listat, koska muuten seinän ja katon väliin jäisi raot. Olen Hobby Pointista joskus ostanut omaa nukkekotiani varetn kattolistat, mutta käytänkin ne nyt tähän. Ja siksi vain yläkertaan, koska alakertaan ei riittäisi. Lattiat varmaan tulevat olemaan ihan vain sellaista puunnäköistä laminaattia mitä omassa nukkekodissanikin on, koska tuskin ehdin kunnon lattioita väsätä.
   Kylpyhuoneen ja olohuoneen loppuosan ja eteisen sisustus odottaa ihan täysin ideointia. Talon sisustusta hallitsee naisellisuus. Päätin, että sisustus tulee olemaan hempeää, vaaleanpunaista, ruusuista, naisellista. Eli selvästi talossa asustaisi nainen. Nukketalohan on menossakin naiselle joten ihan hyvä. Talon saaja ei vain pinkistä pidä, mutta minä ainakin luettelen pinkin hieman tummempaan ja nenon väriseen vaaleanpunaiseen. En vaaleaan, hempeään vaaleanpunaiseen. Joten, jos sinulla on jokin idea jonkun sisustusideaa odottavan huoneen sisustukseen niin antaa tulla vain! Voitte linkkailla kuviakin minulle niin voin niistä sitten hakea ideaa. Tähän astiset ideat on kaikki löytyneet tumblr kuvia selaamalla. Mutta en ole mitään sopivia ideoita vielä löytänyt puutuvien huoneiden sisustukseen. Väri maailmahan on jo selvä, mutta se, että millaisia huonekaluja sinne tulisi niin on vielä hakusessa.

Tulipas taas kirjoitettua juttua! No tähän on nyt sitten hyvä lopettaa jotta ette ihan tylsisty höpinöitäni lukiessanne. Lisäilen blogeja tuonne listaani aina sitä myötä, kun jonkun osoitteen muistan. Joten kommentoikaa vain niin löydän bloginnekin ja saatan lisätä sen seurailemieni blogien listalle. :)

Translation:
Here are few pictures of furniture what I have made for my Lundby-project. Lundby-dollhouse have had new roof and it's gonna have new more "real" looking brickwall for outer walls. I've painted bedroom's and kitchen's walls too. There are many things to do in this project. Like those gaps have to be fixed and new floor has to be done. Mainly I've used wire, cardboard, fabric, balsa, outline sticker, yarn and glue to do these furniture. When you put a comment in my blog I might put your blog to that list where is some of those blogs what I usually read.

4 kommenttia:

 1. Vitsi sä oot oikeesti ihan tajuttoman hyvä. Ei mulla riittäis alkuunkaan mielenkiinto ja taidot tollaseen pieneen näpläykseen. Siis upeaa!

  VastaaPoista
 2. Katerina: Kiitoksia. :)

  VastaaPoista
 3. No huh huh kun olet urakoinut tuon bunkalankamaton kanssa, Tuli hieno! Minullakin on tuota bunkalankaa ostettuna mutta kun on niin paljon kaikkea mitä pitäs tehdä...

  VastaaPoista
 4. AinoS: No tuli kyllä urakoitua. Monta päivää. Mutta olen ihan tyytyväinen mattoon. Varsinkin, kun se on vasta toinen bunkalankamattoni. Siitä vain sinäkin kokeilemaan! :)

  VastaaPoista