keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulukalenterificci - 5.12.Luku 5

        Solakat ja vaaleat sormet kiersivät pähkinänruskeita hiuksia kiharrusraudan ympärille. Katherine tarkasti vielä peilistä, että hiukset olivat nyt hyvin ja siirtyi ikkunan luo. Verhot siirtyivät ikkunan edestä paljastaen ulkona vallitsevan talvisen ilman. Auringonsäteet tulvivat ikkunasta huoneeseen ja osuessaan Katherinen kaulassa olevaan lasuurikivikoruun, ne saivat sen heijastamaan valon takaisin.
   Katherine hymyili, mutta hymyä, joka paljasti, että hänellä oli jotain mielessään. Jotakin ilkeää. Hymy kuitenkin hyytyi äkkiä, kun hänen muistiinsa palasi se yksi nimi. Katherine tarttui vieressään pöydällä olevaan kukkamaljakkoon ja heitti sen huoneen poikki. Se hajosi sirpaleiksi, vedet roiskuivat päin seinää ja maljakossa olleet kukat kärsivät osumasta. Nyt maassa oli kasa maljakon siruja, vettä, ruusujen terälehtiä ja muutama ruusu. Seinään jäi vain jälki vedestä.

          ’’Damon!’’ Elena huusi vihaisena saapuessaan Salvatoren taloon. Tummille puisille rappusille nousi aina rappu kerrallaan toinen jaloista, jossa oli tennari. Elena käveli ylös aina Stefanin huoneeseen asti.
      Päästyään huoneeseen hän jäi seisomaan oven suuhun. Tuolit olivat hajalla ja palaset ympäri huonetta, valkoiset petivaatteet sängystä viskottu lattialla, tavarat heitetty lattialle ja vertakin oli lattialla, huonekalut hajalla ja tuhottu ympäri huonetta. Elenan saapuessa huoneeseen ovikin oli hajotettu. Damonin huonekin oli ollut yhtä hajalla. Elena kauhisteli huoneiden sotkua ja tiesi, ettei tämä ollut tavallisen ihmisen työtä. Tällaista jälkeä saisi aikaan vain yliluonnollisen vahva henkilö, Elena mietti.
    Alakerrasta alkoi kuului narinaa ja askelia. Sillä hetkellä Elena tunsi sydämensä pomppaavan kurkkuun, kun hän hiipi varovasti katsomaan kuka tuli. Melkein juosten hän lähti halaamaan tulijaa, kun hän näki tämän. ’’Damon!’’ Elena huusi onnesta. ’’Missä Stefan?’’ Elenan ääni muuttui ihmetteleväksi ja hän kurkki Damonin taakse, josko Stefan tulisi perässä. Tyhmäähän oli ajatella, että Stefan ja Damon tulisivat yhtä aikaa, Elena mietti masentuneena. ’’Mistä minä tietäisin’’, Damon sanoi. ’’Mikä on?’’ ääni muuttui yhtäkkiä huolehtivaksi. Elenan kasvoilla oli hyvin tiukka ilme, kun hän kertoi mitä yläkerrassa oli nähnyt. Damon taas kertoi epäilevänsä Katherinea.

                     ’’Hän on vieläkin tajuton’’, Katherine hymyili. Hän seisoi Mattin sängyn vierellä ja vain katseli. Yhtäkkiä Matt avasikin silmänsä ja oli hämmentynyt. ’’Matt. Hei. Elena tässä. Olet sairaalassa’’, Katherine sanoi elenamaiseen huolehtivaan sävyyn. Matt oli vielä sekaisin eikä erottanut eroa vaan pian juttelikin Katherinelle aivan kuin tämä olisi Elena. Katherine hymyili ja kuunteli. Hän puristi varovasti Mattin kättä ja hymyili. Näinkö se kaksoisolentoni tekisi? Hänestä ei olisi mihinkään, Katherine ajatteli mielessään pilkaten Elenan tyyliä hoitaa asioita. Ulkoapäin hän kuitenkin vain hymyili ymmärtäväisenä ja väliin joskus sanoi jotain pientä.

                      ’’Elena! Oletko saanut Stefania kiinni?’’ Bonnie kysyi huolissaan. Elena pyöritti päätään vastaukseksi ja alkoi taas näpytellä kännykkäänsä Stefanin numeroa. Elena siirsi pähkinänruskeita hiussuortuviaan pois korvansa päältä ja nosti kännykän korvalleen. Hän kuitenkin kuuli vain piippausta. Elena laski kännykkänsä syliinsä huokaisten.

                       Huone oli melkein tyhjä ja seinät olivat tiilestä, ja kylmät. Pimeään huoneeseen tuli valoa vain pienestä luukusta katonrajassa. Huoneen keskellä oli puinen tuoli jossa istui mies, komea nuorukainen. Hänet oli laitettu käsistä ja jaloista kiinni tuoliin. Nuorukaisen pää oli alas nytkähtänyt. Puinen ja raskas ovi avautui. Ovesta sisään tullut miesääni kuului sanovan ilkkuvaan sävyyn: ’’Hei Stefan.’’

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti