sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Roomboxi, kompassi ja kaulakoru

Jos vaikka teille nyt tässä päivittelisi näitä, jotka on jo edellisessä blogissa esitelty. Siirrän nyt tännekin.
   Eli noin vuosi sitten näillä osallistuin Mystic Diaries-sivun (Vampyyripäiväkirjat-fanisivu) kilpailuun.
  Ja ne, jotka eivät edellistä blogiani ole lukeneet, varmaan haluavat (ja muutamista tiedänkin, että haluavat) nähdä nämä.
   Tämän roomboxin seinähän on jo vilahtanut postauksessa, jossa päivittelin kukkakuvia tänne.

/Now I introduce works I did for Mystic Diaries's competition about year ago.

Ennen kuin pääsin mitään tekemään täytyi kaikista tulleista jaksoista yrittää pysäytellä ja nappailla kuvia ja niiden avulla alkaa sitten koko boxia suunnittelemaan.
Tässä yleiskuvaa.  Boksi on tehty niin, että neljälle (lattia+ kolme seinää) pahville liimasin noita Bilteman sytyketikkuja. Ikkunalle jätettiin oma kolonsa. Seinille väsäsin pahvista ruskeat paneelit ja muuten tuputtelin valkoista maalia seiniin saadakseni rösöisen oloisen pinnan.
     Huonekalut ovat balsaa, sängynpeitteet tehty oikeasta lakanasta, kirjat ovat balsaa ja kannet tulostettu, vihreä maljakko hyllyssä on Larissalta ostettu.

/This is a miniature roombox of Stefan's room inspired by the tv-show The Vampire Diaries. It is made of wood, acrylic paint, cardboard, fabric, paper, etc.

Lähikuvaa sisäseinästä. /Close-up of the wall.Ulkoa seinät näyttivät tältä. Takaseinää en viitsinyt alkaa koristelemaan tiilillä, koska eivät ne kuitenkaan näkyisi. Otin Lundbyn tiiliseinien tekoon tästä mallia. Tosin tämän tein vähän vaikeammalla tavalla.
     Ensin sekoitin sopivan värin akryylimaaleista ja annoin tarkoituksella värin jäädä hieman epätasaiseksi. Leikkasin kaikki tiilet ja aloin yksitellen liimata seinään kiinni. Kun tiilet olivat seinässä, pienellä siveltimellä jokaisen välin käsin maalasin valkoisella akryylimaalilla. Tähän kului aikaa kyllä runsaasti. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Reunoihin vielä leikkasin ja liimasin muutamat rimat. Ikkunan kohdalle ulkopuolelle maalasin, leikkasin ja liimasin rimat myös.

/Outer walls are like this. Bricks are made of cardboard and painted. I glued them against the wall and every single spacing I painted one by one with my own hands. It took some time but I'm happy at the results.
Ikkuna on jostakin paketista leikattua muovia, balsaa ja ikkunakalvoväriä. Ikkunakalvovärillä piirtelin nuo kuviot "lasiin". Balsasta leikattuihin listoihin mattoveitsellä varovasti viiltelin pienet urat, jotta sain ne ikkunaan kiinni.
    Verhotanko on ihan vain maalattu cocktailtikku. Verhot on jostakin vanhasta sängynpeitteestä, jonka kangas oli jo heikentynyt ja se oli vielä sopivan värinenkin. Liimalla kovettelin niitä vähän jonkinlaiseen muotoon.

/Window is plastic and wooden. Curtains are made of old fabric and I glued them to have some shape.
Pöydällä on vähän sarjasta tuttuakin tavaraa. Kynttilänjalka on helmistä ja rautalangasta kasattu ja kynttilät balsaa ja ompelulankaa. Kolmen kynttilän alustana on vanhan rannekellon takaosa. Muutama vanha kirje pöydällä sekä Stefanin säästämä kuva Katherinesta vuodelta 1864 (sarjaa katsoneet tietävät). Stefanin vanha päiväkirja pöydällä, jonka sivut paperia, jotka värjätty kahvilla (kuten vanhat kirjeetkin), kannet ovat nahkaa. Vampyyrikompassikin löytyy Stefanin pöydältä. Se on tehty helmistä, paperista, ompelulangasta ja kynällä piirrelty sekä värjätty kauttaaltaan tussilla.

/Candles are made of wood and yarn. There is a picture of Katherine and some old looking letters on the table. Stefan's Diary is made of leather and paper. Vampire compass is inspired by the show's vampire compass. It's made of pearls and paper.

Pari lähikuvaa vielä pöydän tavaroista. /Close-ups.
Sängyllä on vielä yksi tekemistäni Vampyyripäiväkirjat-kirjoista.  

/This little Vampire Diaries-book I did is on the bed.

Samaan kilpailuun tein myös tämän kaulakorun. Korpin kuva nyt vähän epäonnistui. Taustana on jokin osa, jonka ostin markkinoilta, tekstin sekä kuvan tein paperille ja vielä muovia päällä suojaamassa.

/I did this neckless for the competition too. 
Jo mininä esiintynyt vampyyrikomppasi ihan 1:1 koossa, tämäkin oli kilpailua varten. Satuin joiltain markkinoilta löytämään jonkun osasen, joka oli täydellinen pohja tälle kompassille ja idea lähti. Paperille piirtelin kuviot, nuoli on rautalankaa, liimaa sekä ompelulankaa, muovia päälle ja vielä ikkunakalvovärillä yksi kuvio ja paikalleen liimaus. Edelleen on kesken, koska ei ole löytynyt sopivia osia viimeistelyyn. Ja tähän mennessä olen jo ehtinyt tuosta takakannessa olevan muovikohdan (ei näy kuvassa) hajottaa... Täytyy jotakin sinne keksiä, kun puolet paloista sinkosivat löytämättömiin. Onneksi takakansi, eikä se edes kuulu koko juttuun.

/And you already saw miniature version of this vampire compass but here it is in 1:1 measure. It is not ready because I haven't find right peaces to finish it. And I have already broken the back of this... but it's okay if I get it fixed somehow.

Sarjaa katsoneille näistä löytyy ehkä enemmän ymmärrettävää. En nyt ala kaikkea selittää, koska täytyisi selittää paljon, eikä ne teitä kaikkia välttämättä kiinnostaisikaan.

/Those who have watched the show might understand better.

4 kommenttia:

 1. Voi vitsit oot kyl nähny vaivaa tehdessäs ton. Älyttömän hienoa ja pikkutarkkaa työtä! Toi Katherinen kuva pisti hymyilyttään, miten lie senki tehny noin hyvin :D Oon kade, ku en osaa tehä mitään tollasta :/

  Ja tuo kompanssi, tiiä ees mitä sanoa :D Hyvä muruseni, jatka kaikkien rakentelua ja tekoa, niin mie jatkan kateellisena huokailuja ;)

  PS. Kiitti ku laitoit nää tänne, et mieki vihdoin näin nää :D

  VastaaPoista
 2. Nää on niin mahtavia. Rakastan! Olet ihan huippu kyllä käsistäsi, en itse ikinä tuollaisia osaisi väsätä. :) -AK

  VastaaPoista
 3. Nämä on tosi mahtavia! Ihmekään että sut on palkittu :) Ite olen niin käsi että arvostan todella kun joku osaa ja viittii.

  VastaaPoista
 4. Oot selvästikkin käyttäny paljon aikaa ja vaivaa noihin, mutta lopputulos on sen arvoinenkin! (:

  VastaaPoista